Tjera

Gjoni & Ruth Dekorohen nga Presidenti

Publikuar nga Korab Zhuja

Për kontributin humanitar e arsimor në Republikën e Kosovës, për dy dekada të tëra, sot dekorova me medaljen “Shën Tereza” pastorin John Chesnut dhe znj. Ruth Chesnut.

Puna humanitare e John dhe Ruth kishte filluar me ndërtimin e shtëpive dhe shkollave në fazën e rindërtimit nga lufta dhe ka vazhduar me hapjen e shkollës fillore dhe asaj të mesme në fazën zhvillimore të Kosovës.

John dhe Ruth e kanë bërë Kosovën shtëpi të tyre të dytë, duke kultivuar dhe rritur edhe më shumë miqësinë e përjetshme në mes të popullit amerikan dhe popullit të Kosovës. HTH

Leave a Comment